14. 1. 2010

Skylink sa v "Česko-Slovensku" blíži k miliónu aktívnych kariet

Česko-slovenská satelitná platforma Skylink registruje už vyše 900-tisíc aktívnych kariet. Tento počet dosiahla k 13. januáru, 660-tisíc z nich používajú diváci v Česku, 240-tisíc na Slovensku. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe. V tejto sume podľa Skylinku nie sú zarátané neaktívne karty, t. z. tie. ktoré boli v minulosti napríklad vymenené. Operátor hlásil prekročenie 800-tisícovej hranice v novembri minulého roka. Milióntu kartu očakáva v marci.

Počet aktívnych kariet sa na českom aj slovenskom trhu za rok a štvrť takmer zdvojnásobil. V októbri 2008 registroval operátor v Česku 360-tisíc kariet, na Slovensku 120-tisíc.

Operátor pripisuje rast zákazníkov okrem iného obchodnému modelu, pri ktorom sa za základný balík programov platí len úvodný poplatok za kartu, a v Česku aj postupnému opúšťaniu analógového terestriálneho vysielania. Skylink, ktorý je previazaný na slovenského terestriálneho operátora Towercom, očakáva, že "tento faktor sa začne v tomto roku pozitívne prejavovať aj na Slovensku."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára