21. 7. 2009

Nemecké komerčné televízie sa pripravujú na HD cez satelit

Nemecká TV skupina ProSiebenSat.1 obnoví satelitné vysielanie v high-definition v januári 2010. Tri stanice - ProSieben, Sat.1 a kabeleins -však už nebudú šírené bezplatne, ale ako súčasť prémiovej platfotmy HD+, ktorá bude dostupná na satelite Astra, 19,2 stupňa východne. Informuje o tom BroadbandTVNews. Na satelite sú v HD dostupné aj nemecké kanály Anixe a Arte.

V platenom balíku programov sa stretne so stanicami skupiny RTL Group, RTL a Vox. Tie by mali spustiť HD vysielanie už túto jeseň. Vtedy by sa mali na trh dostať aj prvé set-top boxy určené pre príjem služby HD+. Vysielanie bude kódované systémom Nagravision, záujemcovia o HD kanály si budú kupovať karty s predplatným na dvanásť mesiacov. Cieľovou skupinou služby je 13 miliónov domácností v Nemecku s televízorom schopným prijímať HD signál.


Verejnoprávna televízia ZDF v minulosti podľa RapidTVNews vyjadrila pochybnosti o platenej HD službe. Úspech HD+ môže Tobiasa Schwana, experta na HD vysielanie, ohroziť nutnosť zakúpenia nového set-top boxu. Schwan by uvítal, ak by sa komerčný HD balík dal prijímať aj na ostatných set-top boxoch, schopných prijímať signál vo vysokom rozlíšení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára