19. 10. 2009

Towercom v stredu odstaví DVB-T

TV vysielanie z bratislavského Kamzíka bude v stredu 21. októbra odstavené. Signál nebude dostupný len pár hodín, v čase od 00:30 do 05:00. Odstavenie sa týka analógového vysielania, DVB-T a rozhlasového vysielania pre Bratislavu a okolie, ako aj satelitnej služby Skylink.

Dôvodom odstávky je podľa tlačovej správy „implementácia nového záložného vysoko napätového systému na televíznej veži Kamzík“. Cieľom je zas „zvýšenie kvality a zabezpečenia poskytovaných služieb.“

Towercom spája odstávku aj so spúšťaním komerčnej prevádzky DVB-T. „Príprava technolologickej časti je v plnom prúde, anténne systémy sú objednané a termíny potvrdené dodávateľmi. Všetko prebieha podľa plánu a v decembri 2009 spustíme komerčnú prevádzku prvého multiplexu,“ povedal podľa tlačovej správy Roman Fischer, predseda predstavenstva Towercomu.

5 komentárov:

  1. o dôvod viac tešiť sa na 1. december xD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kedze „Príprava technolologickej časti je v plnom prúde, anténne systémy sú objednané a termíny potvrdené dodávateľmi." tak predpokladam, ze uz je zname aj akym standardom MPEG sa bude vysielat. Kedy to zverejnia?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Len dufam, ze objednaju aj nejake suciastky navyse

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten standard sa mozno dozvieme az ked to naladime v decembri xD
    nie?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nezabúdajme na to kde žijeme.V našej skorumpovanej krajine to bude určite MPEG2 a ešte nás politici presvedčia že je to pre naše dobro.

    OdpovedaťOdstrániť