13. 11. 2009

Tretina talianskych domácností „all digital“, dve tretiny s DVB-T boxom

Podľa aktuálnych prognóz o stave vybavenosti talianskych domácností digitálnou TV technikou by necelá tretina (30 percent) z nich mala mať do konca roka všetky televízory schopné prijímať digitálny signál.

Podľa prieskumu televíznej asociácie Digita dvakrát vyšší (62 percent z necelých 24 miliónov) by mal byť ku koncu decembra podiel domácností, ktoré vlastnia aspoň jeden set-top box pre DVB-T. DVB-T signál vie v Taliansku prijímať už takmer každý – DVB-T pokrýva 90 percent domácností. Krajina sa chystá vypnúť analóg do konca prvého polroku 2012. Informoval o tom BroadbandTVNews.com.

24 komentárov:

  1. Ivko Gogo by tym dvom-tretinam Talianom vvysvetlil, ze nevedia co cinia. Na VHS-MPEG-2-kocky sa predsa neda pozerat. ON najlepsie vie, ze je jedine pouzitelne je DVB-T v MPEG-4. Vid napr. takych Madarov! Tam bude mat DVB-T-boxy ku koncu roku (snad) az 4% (!!!!) domacnosti. Euronews v MPEG-4 si tam nikto nechce nechat ujst. Slovinci nemaju v MPEG-4 ani to (3 verejnopravne a 2 lokalne tv)! :-))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 3+2=5 a kolko je u nas blbec? A v madarsku 2+2+2=2? to pozname Kreten. 4% rocny prirastok - co by za to dali nemci?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Broadband connectivity added to HDTV specs
    The Italian digital television association DGTVi has added broadband connectivity to its specifications for HDTV receivers.
    The Broadband Addendum to the HD Book DTT 1.0 has been added so that provision to access media content over broadband IP is made available, although it is expected that most of the content delivered in this way will be for on demand services.
    Minimum specifications have been based on the work of the Open IPTV Forum and its R1 specification. !!!!! H.264/AVC video up to 1080i25 !!!!!!!, Dolby Digital and Dolby Digital Plus audio, MHP, EBU Teletext over DVB streams and DVB subtitling are all mandated.
    Source: Broadband TV News
    Item added: 12th October 2009

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takuto multimedialnu konfiguraciu by som si nechal lubit. Asi preto tam ludia idu po digitale, ze im to prinesie nieco nove.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. LOL! Nemci by mali dodnes 4% keby sa rozhodli pre vychodoeuropsky experiment s nazvom: MPEG-4/DVB-T1 pre vsetkych a povinne! Oni ale casom prejdu na DVB-T2, kym Madari stale budu nahanat promile sledovanosti v DVB-T1 ako pes vlastny chvost. A ty budes stale zasie..t internetove stranky priblblymi basnickami a SPAMom. Kazdy si uz nieco najde... :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ano, DGTVi si moze dovolit pripravovat novu specifikaciu HD formatu tv. vysielania. Kedze uz dnes pri nej pocita s prave testovanym DVB-T2, o ktorom trtko Ivko nedavno vyhlasil, ze prve spolahlive DVB-T2 boxy maju byt vyrobene "az niekedy v 2012".

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kde je tam pisane o T2, blb?
    Toto je spam blbec: "LOL! Nemci by mali dodnes 4% keby sa rozhodli pre vychodoeuropsky experiment s nazvom: MPEG-4/DVB-T1 "
    8 rokov x 4% = 32%. Ale ked, ty vies zratat, 2+2+2=2, tak ta nebudem upodozrievat, ze by si mohol vediet nasobilku, ze Kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Kreten Ivko Gogo, zabudol si zase na "basnicku". :-) Aj na tie tvoje dristy o tom, ako vraj pri talianskych testoch DVB-T2 "len 4 zo 6 boxov rozoznali, ze to je signal, na 5 km" a ze "v roku 2012 mozno bude vyrobeny aj prvy box, ktory spolahlivo DVB-t2 rozozna".

    Fakt si myslis, ze Taliani su rovnako na hlavu padnuti a pripravuju HD-specifikaciu pre DVB-T1???

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Francie: Všech 18 DVB-T stanic do roku 2015 v HD
    vydáno: 15.11.2009, 17:50 DNES! | autor: redakce

    Francie se připravuje na přechod z SD do HD vysílání. Do roku 2015 by měly všechny stávající stanice dostupné v digitální terestrické síti TNT (DVB-T) vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na konferenci o DVB-T to uvedl Alain Méart, člen regulačního orgánu CSA (obdoba RRTV).

    Pět z 18 těchto stanic již vysílá simulcast - vedle SD také i v HD kvalitě - TF1, M6, France 2, Arte a Canal+.

    Podle nedávné studie NPA vzrůstá na těchto stanicích počet pořadů v high-definition z 259 v roce 2007 na 946 relací do září 2009. Průzkum dále uvedl, že 78 procent francouzských domácností bude do roku 2012 připravena na HD vysílání oproti 45% na konci roku 2009. V roce 2004 nebyla žádná francouzská domácnost vybavena na HD příjem.

    Zdroj: Rapid TV News

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Samozrejme, Francuzi nechcu zostat pozadu, najma ked Anglicania uz zacinaju naostro sirit HDTV prostrednictvom DVB-T2 tento rok. V tejto suvislosti pripajam:

    Swedish media operator Teracom to use TeamCast's DVB-T2 solutions in pilot trial

    Rennes (France), September 10, 2009 – Teracom, the Swedish media operator, has selected TeamCast to be the supplier of equipment for its technical DVB-T2 pilot project. Under a contract signed in July 2009, TeamCast will supply its Power4-T2 modulator and its Demod4-T2 demodulator to Teracom, which will use them for its new DVB-T2 pilot trials. The objective of the pilot trial for Teracom is to check the performance of the second generation (DVB-T2) terrestrial transmission equipment, under real operating conditions, and to compare the results with those for first generation (DVB-T) systems. The Power4-T2 modulator will be installed in an existing transmitter site, while the Demod4-T2 professional demodulator, with its extensive measurement features, will enable Teracom to make all the necessary in-field performance tests needed for the trial.

    Zdroj: http://www.teamcast.com/

    Takze, ked uz HDTV, urcite nie vo "vybehovej" kombinacii s MPEG-4/DVB-T1.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. + Market Ready For Launch Of DVB-T2 Services

    Building on the foundations of the successful DVB-T system, DVB-T2 delivers almost 100% increase in capacity compared to equivalent reception conditions with DVB-T. Broadcasters deploying DVB-T2 will be able to roll out new multiplexes that could offer multichannel HDTV services and create innovative new datacasting opportunities.

    zdroj: digitaltvnews.net

    "successful DVB-T system": Som celkom zvedavy ako dlho budu este "uspesni" Madari a Slovinci (a zda sa ze aj nepoucitelni Poliaci) stagnovat v MPEG-4/DVB-T1 a cudovat sa preco stale stagnuju (obvinovat sa navzajom s operatorom a regulatorom)...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Francuzi vysielaju dvb-t HD a neviem co to ma spolocne so svedskymi testami. Ked je market taky ready, tak nech to niekto spusti. Najvybehovejsia kombinacia je samozrejme mpeg-2 v hocicom.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Francuzi su pred anglicanmi na mile daleko. Vysielaju 5 HD programov. Anglicania o T2 rozpravaju uz prilis dlho a ked sa im to podari spustit tak to budu 4 programy.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Este nam prezrad, ze v akej "vybehovej" kombinacii sa hdtv terestrialne riadne vysiela?

    OdpovedaťOdstrániť
  15. HAHAHA, a odkedy??? Kto to tu dristal o tom, ze Anglicania uz "dlho" vysielaju v MPEG-4??? Zeby v nom vysielali iba SD programy??? :-))) Anglicania robiehaju proces, ktoremu sa nevyhnu ine krajiny (prevazne zapadnej) Europy. Vychodoeuropske experimenty s MPEG-4/T1 budu viest len k tomu, ze DVB-T sa tam stane uplne okrajovou a nevyznamnou alternativou s par trapnymi programami...

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Francuzke HD ma so svedskymi testami DVB-T2 vela spolocneho. Keby si cital clanok pozornejsie, vsimol by si si, ze know-how im na testy ponuka FRANCUZKA firma. Asi nie nahodou. Vsetko so vsetkym suvisi. Teraz to tu mas cierne na bielom, ze aj Svedi uz seriozne pokukuju po DVB-T2 a ked niekedy prejdu do MPEG-4, urcite to nebude v DVB-T1.

    Co sa tyka Francuzov, ocakavam, ze buduci rok zacnu testovat DVB-T2 aj oni (narodna hrdost im nedovoli ponechat Anglicanov v technologickom naskoku). Potom zase pochopis nove suvislosti... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja chapem suvislosti tak, ze francuzi a ini sa pozeraju na HDTV v DVB-t. Zbytok su zatial drizdy. A v suvislosti s nasou digitalizaciou celkom iste drizdy. Ze Kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Svedi uz presli do mpeg-4, len tebe to kreten uslo.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Kreten Ivko, Ako to robis, ze ked to tu nezasvinujes priblblymi basnickami, valas tu jedno klamstvo za druhym? Svedi nadalej vysielaju v MPEG-2 (teda do ziadneho MPEG-4 "nepresli") a este dlho budu, ale tebe asi nieco uslo. Do nohavic... :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Je to dobre, ze tu Ivko stale vala. Clovek co si to precita si obraz z toho uz urobil. Tak ako si ho asi urobil aj operator a televizie, ktore sa zlakli, ze MPEG-4 musi byt nejaka tazka psychicka porucha, ked jeden psycho dokaze koli nemu takto dlho klamat a spamovat... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. čeče má to grady, som zvedavý ako dopadne Vaša debata. Idem k tomu zobrať chipsy a colu...

    OdpovedaťOdstrániť
  22. kludne sa usad, ja tipujem, ze sa uz schyluje na novu basnicku, tentokrat o "horcicakov", "kakabusoch" a "platenych informatoroch"...

    OdpovedaťOdstrániť
  23. člověče, veď to je už ako telenovela... :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  24. jo! telenovela v HD! to už je něco! :-)

    OdpovedaťOdstrániť