14. 8. 2009

Kto vyberá operátora na slovenské DVB-T? TÚ SR to tají

Telekomunikačný úrad SR odmietol zverejniť členov výberovej komisie, ktorí posudzujú uchádzačov o dva komerčné a jeden verejnoprávny multiplex.

Hovorca TÚ SR argumentoval tým, že zverejnením mien by mohol vzniknúť nátlak na členov komisie či ich blízke okolie. "Ako viete, informačné embargo sa neuvaľuje len tak bezdôvodne a zvykne sa rešpektovať. Dôvodom embarga je nerušená práca výberovej komisie," vysvetľuje hovorca, prečo štátny orgán nechce poskytovať až do vyhlásenia výsledkov žiadne informácie o tendri.

Úrad nakoniec len prezradil, z akých oblastí členovia nepochádzajú. "Členmi komisie nie sú zástupcovia ministerstiev dopravy ani kultúry, zástupcovia televízií, doterajších prevádzkovateľov, investorov ani záujemcov...," povedal hovorca úradu.

Komisiu zostavoval predseda úradu Ladislav Mikuš, ktorý predtým pôsobil aj ako poradca ministra dopravy pôšt a telekomunikácií Ľubomíra Vážneho a ako šéf Slovenských telekomunikácií (dnes Slovak Telekom), ku ktorým vtedy patrili aj Rádiokomunikácie, dnes Towercom, jeden z uchádzačov o DVB-T na Slovensku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára