14. 8. 2009

Magio bude aj na satelite

Informácia už má síce pár dní, ale možno predsa len niekomu ušla - T-Com zrejme už čoskoro spustí digitálnu TV službu Magio aj cez satelit. Správu priniesol server eTREND.sk

Magio je v súčasnosti dostupné iba cez ADSL2 linku a v niektorých lokalitách cez optickú sieť. T-Com by mohol satelitné Magio ponúkať tam, kde staršia DSL infraštruktúra nestačí na prenos TV signálu. 

T-Com predáva predplatenú digitálnu televíziu cez satelit aj v susednom Maďarsku v rámci triple-play balíka T-Home. Základný balík so štrnástimi stanicami stojí pri ročnej viazanosti a v kombinácii s pevnou linkou a internetom už necelé štyri eurá mesačne, rozšírený balík s 50 kanálmi je dvakrát drahší. Samostatný TV príjem je o dve eurá drahší.

V ponuke sú aj rôzne tematické balíky – napríklad trojica HBO kanálov stojí pri ročnej viazanosti okolo 6 eur, kombinácia troch HD kanálov Eurosport HD, National Geographic HD, History Channel HD nad 7 eur.

Ak by T-Com na Slovensku zvolil podobnú cenovú politiku, mohol by podliezť ceny lacnej satelitnej platformy Digi TV, respektíve konkurenčnej služby UPC Direct. Diváci, ktorí nechcú platiť mesačné poplatky a stačí im základná zostava slovenských a českých staníc, si aj naďalej vystačia so službou Skylink, pri ktorej treba zaplatiť jednorazovo 82.50 eur za kódovaciu kartu.

Foto - T-Home.hu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára