17. 8. 2009

Towercom mal zo súťaže vypadnúť, hovorí Máčaj

Spoločnosť Towercom, ktorú Telekomunikačný úrad SR v piatok určil za víťaza tendrov na DVB-T, mala byť z výberového konania vylúčená. „Existuje tam personálna a majetková previazanosť víťazného záujemcu s dvomi slovenskými televíziami – TA3 a Jojkou,“ uviedol pre denník Sme odvolaný predseda regulačného orgánu Branislav Máčaj.

Máčaj hovoril o prepojení Towercomu s televízií s finančnou skupinou J&T už vlani, keď spoločnosť Telecom Corp. uspela na súde so zablokovaním tendra. Finančná skupina tieto informácie od začiatku odmietala. Máčaj pre Sme aj tentokrát zopakoval: „Natvrdo mi povedali, že vlastnia Towercom.“

Podľa digitálneho zákona medzi vysielateľom a prevádzkovateľom terestriálneho vysielania nesmie existovať prepojenie. Prepojenie medzi J&T a Towercomom sa reálne – napríklad podľa Obchodného registra, dokázať nedá.

Sme však pripomína, že jedným zo spolumajiteľov spoločnosti TRI–R (dnešného Towercomu) bola až do konca roka 2007 firma Hampden Investments Limited z Anglicku. O firme neexistovali žiadne informácie.

Na valnom zhromaždení z februára 2008 zastupovala Hampden Investments podľa Sme Linda Gallová, ktorá pracuje pre J&T. „To, že niekto využil naše služby, neznamená, že za tým sme, alebo že tam máme nejaké majetkové prepojenie,“ uviedol vtedy pre denník hovorca J&T Maroš Sýkora.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára