18. 8. 2009

Oficiálny štátny digiweb spustený


Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR spolu s agentúrou B.M.A. v utorok spustili oficiálny informačný web k prechodu na digitálne vysielanie.

Web funguje na doméne digimedia.sk, kde sa dosiaľ nachádzal informačno-spravodajský portál o digitalizácii.

Hlavným maskotom slovenskej digitalizácie je „slečna“ s hlavou TV prijímača.

Web pôsobí vo viacerých sekciách nedokončeným dojmom. Tlačová sekcia obsahuje iba latinské texty, „Interaktívna mapa prechodu na DVB-T“ neobsahuje žiadne interaktívne prvky.

Web tvrdí, že prechod na DVB-T sa bude uskutočňovať po ostrovoch. Harmonogram prechodu bude pritom závisieť najmä od plánu Towercomu a dohody s vysielateľmi, ktoré ešte nie sú známe.

Stránka dokonca píše, že „analógové frekvencie by sa mali začať postupne vypínať od roku 2009.“ Towercom pritom v piatok, po oznámení jeho víťazstva v tendroch na DVB-T, vyhlásil, že prvý multiplex sa spustí až začiatkom budúceho roka.

Ako sa vám pozdáva oficiálna stránka k prechodu na digitálnu TV? Napíšte do diskusie.

5 komentárov:

  1. Stránka na prvý pohľad vyzerá pútavo a keď do nej vložia všetky dôležité informácie, ktoré ešte nie sú známe, bude plniť svoj účel. Len by tam mohli dať tiež diskusiu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. celkom fajn. farebne trochu pripomina rakusku stranku

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekna stranka, jednoducha a prehladna. nasla som na nej rychlo zakladne informacie. To, ze niektore sekcie este nie su dokoncene mi neprekaza, aj tak budem hladat informacie postupne a stranka sa bude urcite priebezne aktualizovat. Tesim sa, ze vznikaju informacne zony o dvbt.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. + Informačná kampaň o prechode na DVB-T na Slovensku štartuje v septembri:

    http://www.tvcentrum.sk/clanky/7244/informacna-kampan-o-prechode-na-dvb-t-na-slovensku-startuje-v-septembri/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ale dúfam, že DVB-T bude v MPEG-4, vzhľadom na dobu je už zavádzanie MPEG-2 nezmysel, ako príklad uvediem Maďarsko, s pilotom sa v MPEG-2 začínalo už v roku 2001 a od konca roku 2008 spustili riadne vysielanie v MPEG-4, u nás je pilot od konca roku 2004, tak potom výhovorky, že veľa ľudí už má len MPEG-2 prijímače mi prídu ako smiešne, aj tak by pravdepodobne neskôr bol prechod na MPEG-4 a bol by ešte väčší chaos, ale podstata je tá, že vzhľadom na túto dobu je zavádzanie MPEG-2 už nezmysel !!!

    OdpovedaťOdstrániť