2. 9. 2009

ČT1 HD a Doma na Skylinku, nový kanál Markízy aj u ostatných operátorov

Satelitná platforma Skylink v pondelok oznámila zaradenie nových kanálov, ktoré sú dostupné aj bez mesačného poplatku - testovacie HD vysielanie prvého okruhu Českej televize a nový tematiký kanál Markízy so zameraním na ženské publikum – Doma.

ČT1 HD si naladia diváci na Slovensku aj v Česku, Doma je prístupná iba pre slovenské domácnosti. Kanál Markízy sa objavil aj u ďalších operátorov ako DigiTV, Magio (T-Com), FiberTV (Orange), Satro, Swan, Antik či Peem. Doma šíri aj najväčšia káblovka UPC, ale iba cez káblové rozvody, nie cez satelitnú službu Direct.

Zaradenie televízie Doma v analógovej ponuke UPC spôsobilo značný rozruch - stanica totiž nahradila českú Primu. Podľa servera Mediálne.sk sa Prima do konca roka nadobro stiahne zo slovenského trhu. Oficiálnym dôvodom sú obmedzené vysielacie práva, podľa Mediálne.sk však za tým môže byť aj dohoda slovenských staníc s českým kanálom o "vyprataní" trhu. České stanice majú totiž pomerne silnú sledovanosť, ktorá ide na úkor domácich vysielateľov.

Skylink zaradil aj dva platené kanály v rámci balíka Multi – National Geographic Channel a National Geographic Wild. Prvý z nich nahradí filmovú stanicu MGM.

12 komentárov:

  1. CT v HD je super, dokonca ma prekvapila obrazova kvalita prveho ceskeho serialu vysielaneho (a natoceneho) v HD kvalite.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ale to co je v upscalingu az taka slava nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To ViVid, ozvi sa na Email ikariaxb1@azet.sk

    gogo1

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A testy v DVB-T2 uz startuju aj vo Svedsku: Sweden - DVB-T2 trial to begin in September http://www.digitag.org/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekne, pekne, tak to som dost zvedavy, kto bude nakoniec vysielat v "odpadovej" (terminus technicus Ivko167 gogo vivid dupninozka) kompresii MPEG-4/T1 okrem par vychodoeuropskych krajin, ked zapadna Europa bude ku MPEG-2 paralelne nasadzovat DVB-T2.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpadovy "Pepa Vyskoc", Kreten, ako hlavny propagator MPEG-2 a organizovanej hluposti, nevie ani, kolko krajin vysiela len v MPEG-2, dokonca nevie vymenovat ani 5 exkluzivnych pouzivatelov tejto mrtvej technologie. Ze Kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To ViVid, ozvi sa na Email ikariaxb1@azet.sk

    gogo1

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ivko Gogo Vivid Dupninozka zase len zahovara. Krajin kde sa vysiela len alebo aj v MPEG-2 je stale podstatne viac ako krajin vysielajucich "vyhradne v MPEG-4" a dlho aj bude (pokial tie "MPEG-2" neprejdu uplne na DVB-T2). Ty si tu vsak taral o vraj "22 krajinach Europy, ktore vysielaju vyhradne len v MPEG-4". Tak nebud HANDRA-ivko-kreten a vymenuj tie krajiny, o ktorych sa ti prisnilo!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nie nie je kreten vymenuj 5 mpeg-2, ja potom 5 mpeg-4 atd. Ale to by si musel vediet citat kreten "Pepa Vyskoc", buzerant a smrad. A co ti to robia ti mamini kamarati po nociach? Obecenstvo zaujimaju detaily.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ivko-gogo-vivid-dupninozka, tvoje "zivotne kredo": "buzerant a smrad. A co ti to robia ti mamini kamarati po nociach?" uz kazdy pozna. Musis pochadzat z velmi smutnych a rozvratenych pomerov. Ale ine som chcel, kedze sme na fore o DVB-T dokazes obajit aj svoje bludy o 22 "vyhradne MPEG-4 krajinach" alebo konecne priznas, ze sa ti to len o nich prisnilo??? Uz som ti povedal, ze s krajinami vysielajucich IBA v alebo AJ v MPEG-2 nema nikto problem. Je kazdemu jasne, ze ich je viac a su podstatne silnejsie ekonomicky aj populacnie ako tie "vyhradne MPEG-4". Problemom si tu stale len ty, kedze nie si schopny tu vylozit svoje sny a miesto toho tu vyvrhujes len tie svoje vulgarizmy a primitivizmy...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Chalani, ze vas to este bavi. Nechcete si zasierat "povodne" vlakno?


    gogo1> poslal som ti mail.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. vivid-gogo-ivko167, ja som vzdy bol za: vyjadrovat sa len k odbornym temam, ale co mam robit, ked bez tvojich "kretenov, buzerantov a smradov, psacich riti, svini konkretnych, kamaratov tvojej mamy, atd." sa ti debata o DVB-T nerata? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť