3. 9. 2009

TÚ SR v piatok odhalí tajomný dokument

Telekomunikačný úrad SR v piatok od 9. hodiny vo svojich priestoroch „sprístupní“ správu o priebehu a výsledku výberových konaní na dva komerčné a jeden verejnoprávny terestriálny multiplex.

Regulátor dosial odmietol vydávať akékoľvek stanoviská k DVB-T (s výnimkou vyhlásenia výsledkov). Či správa obsahuje niečo zaujímavé, sa dozviete zajtra na tejto stránke.

47 komentárov:

  1. Ale dúfam, že DVB-T bude v MPEG-4, vzhľadom na dobu je už zavádzanie MPEG-2 nezmysel, ako príklad uvediem Maďarsko, s pilotom sa v MPEG-2 začínalo už v roku 2001 a od konca roku 2008 spustili riadne vysielanie v MPEG-4, u nás je pilot od konca roku 2004, tak potom výhovorky, že veľa ľudí už má len MPEG-2 prijímače mi prídu ako smiešne, aj tak by pravdepodobne neskôr bol prechod na MPEG-4 a bol by ešte väčší chaos, ale podstata je tá, že vzhľadom na túto dobu je zavádzanie MPEG-2 už nezmysel !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dufam, ze neurobime rovnaku hlupost ako Madarsko, a budeme digitalizovat v lacnom a osvedcenom MPEG-2. Aby sa DVB-T nestalo luxusom, ale aby bolo lahko dostupnou alternativou pre masy obyvatelstva. A potom po uspesnom ASO mozme paralelne s inymi (zapadoeuropskymi) krajinami zacat zavadzat DVB-T2, ktore komercne odstartuje uz tento rok v Anglicku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vladko, "lacnom a osvedcenom"?
    To je co za nezmysel. Aj CRT TV su LACNE A OSVEDCENE a uz ich pomaly nekupis. Aj VHS boli osvedcene a uz su na smetisku dejin, takisto ti vymenujem x standardov, ktore su davno prekonane a boli OSVEDCENE. MPEG4 je momentalne a bez diskusii lepsi standard, je hlupost zacat vysielat v comkolvek inom. Staci sa pozriet pre ake TV za navrhoval MPEG2 a hned je jasno. MPEG2 teda potencionalne moze vyhovovat len ludom s analogovymi CRT TV, ktori pojem kvalita vysielania netrapi.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vladko je lacny a osvedceny blbec.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivko Gogo Vivid Dupninozka zase dostal vychadzku z ustavu, vraj za dobre spravanie? Skoda, ze ju nevyuzil na to, aby si konecne zistil, ako v pohode fici v Europe lacny a osvedceny DVB-T/MPEG-2 oproti tomu ako mizerne zivori "vychodoeuropsky" MPEG-4/T1. Mozno by zistil aj co to vlastne DVB-T je (napoveda: nie je to "HD kablovka zadarmo"). :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Neviem preco tocis stale dokola tu istu obohranu pesnicku. Ja dobre viem ako "fici" MPEG2, kedze ho chytam, presne tak ale chytam aj MPEG4 AVC a viem porovnat kvalitu obrazu pri bitrate, ktory je len o 30% vacsi. To je, o com tocim ja. Ty tocis o "spolahlivom a lacnom" - ale nekvalitnom MPEG2. Vacsina rozmyslajucich ludi je totiz schopna akceptovat argument, ze za kvalitnejsi a lepsi standard si bude musiet kupit lepsi (a drahsi) STB, ktory im posluzi ale podstatne dlhsie, s vacsou pridanou hodnotou. Pri takych koncesionarskych poplatokoch su ale zvysene naklady za STB smiesne(a opat opakujem, ze tohtorocne nove TV vsetky typy tunerov uz maju analog;DVB-T/MPEG2;DVB-T/MPEG4;popripajde mnohe aj DVB-C).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A kde chytas ten MPEG-2??? Z pokusneho vysielania Towercomu, kde je dnes natlacenych 5 programov? Alebo z ORF (kde su 4)? A na com si porovnaval kvalitu 4 MPEG-2 programov voci 8 MPEG-4 v 1 MUXe??? Vacsina rozmyslajucich ludi je schopna akceptovat fakt, ze na bezne sledovanie par zakladnych terestrialnych programov a relacii typu Smotanka, Televizne noviny, Ordinacia v ruzovej zahrade, Kutil sro. a pod. im uplne postacuje MPEG-2 stb za 30-50 EUR a nepotrebuju stb za 2-3 nasobnu cenu na sledovanie rovnakych programov (alebo este menej) v rovnakej kvalite. Samozrejme zdaleka nie vsetky "tohtorocne TV" maju typy tunerov podporujucich MPEG-4/T1. A keby ich aj mali, snad necakas, ze ti co dnes sleduju 2-3 programy v analogu, si budu koli 5-8 programom kupovat novu telku (totorocny najnovsi model!) za 1000 EUR alebo novy stb za 100 EUR??? Ak ty potrebujes sledovat aj predpoved pocasia vo full HD, odporucil by som ti zakupit komercny balik u poskytovatela DVB-S/DVB-C/IPTV. A nechaj obycajnych ludi na pokoji, nech si pozru svoje televizne noviny v com uznaju za vhodne a na co si nebudu musiet brat spotrebny uver! Dakujeeem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Viackrat som pisal ako chytam a v akej kvalite, ale kedze si evidentne pleties nicky, tak skusim pripomenut. Zdroj Skylink DVB-S/S2. Ceske programy tam idu s VBR 5-9 Mbit v MPEG2, CT1 HD s 10Mbit/s (pre porovnanie). Pre lahsie porovnanie si staci enkodovat zopar vlastnych videi a porovnat vystup v MPEG2 a MPEG4 a hned je vymalovane.
    Je jedno co clovek pozera, ty si pozeraj aj ordinaciu, aj kutyla (v 4:3), ja si budem pozerat to, co sa paci mne a preferujem kvalitu nad kvantitou. A prave preto MPEG4 a nie MPEG2.
    Btw 32" TV so vsetkymi tunermi, ktore som spominal stoji uz cca 400e, tak neviem kde si tych 1000e vyhrabal.

    Pokial sa bavime o tom co postacuje a co nie, tak ti davam za pravdu - kedze voci beznemu modulovanemu analogu v kablovkach postacuje vsetko. Ale pokial budes chciet kvalitnejsie a lepsie riesenie, tak sa neuspokojis s niecim co "postacuje", ale budes pozerat dopredu a hladat nieco lepsie.

    A nakoniec, pekny clanok od bratov cechov, ktori (aspon ti) nezaspali dobu, ale rozmslaju smerom vpred (a nie ako Vladko, smerom vzad)

    http://www.digizone.cz/clanky/hd-kanal-ceske-televize-nabidne-kvalitu-ne/

    z tohto textu len jeden vycuc (odporucam vsak precitat cely clanok)

    Máte nějaké konkrétní údaje o počtu HD přijímačů v českých domácnostech?
    Rudolf Pop: Ano, průběžně zjišťujeme, kolik domácností je vybaveno televizory s HD ready či Full HD, a podle posledních výzkumů je to již 18 procent domácností, které mají alespoň jeden televizor schopný zobrazit signál ve formátu HD. To už je slušné číslo a jedná se u nich o obrazovky s úhlopříčkou 80 cm a výše, což je podle nás hranice, kde HD začíná mít opravdu význam. U metrové obrazovky jste schopen posoudit rozdíl v kvalitě, u nižších úhlopříček je ten zážitek z HD vysílání o něco menší. A pro nás je HD významné i z hlediska výroby, protože jako člen Evropské vysílací unie EBU máme povinnost dodávat programy pro zahraničí i v HD. Letos se například žádný z českých týmů nedostal „naštěstí“ do fotbalové Ligy mistrů, ale letos, pokud bychom přenášeli z České republiky zápas Ligy mistrů, musel by být produkován v nativním HD. Kdybychom to neuměli, museli bychom si půjčit přenosový vůz, štáb a technologie ze zahraničí a zaplatit další vícenáklady

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pokial chces "nieco kvalitnejsie", priplatis si na DVB-S/DVB-S2 komplete. Nemozes ho vsak vnucovat vsetkym ostatnym milionom divakov, ktorym uplne staci aj DVB-T v MPEG-2 (vid takmer cela zapadna Europa vratane Ceska a Rakuska)!
    A zabudas aj na druhu stranu mince. Vyrabat programy v nativnom HD je podstatne drahsie ako v SD. Otazka, kto to bude (na Slovenaku) platit? V DVB-T asi len televizie, ktore by takymto sposobom signal sirili. Na poplatku operatorovi. V DVB-S a DVB-C mozu naklady zaplatit aj ludia, ktori si bez HaaDee (prip. rovno uz 3D) nevedia svoj zivot predstavit. A preto aj dnes sa primarne HD programy tlacia na satelit a do kabla a v DVB-T je len par trapnych upscalovanych testov, ktore sleduje mizive percento divakov.
    Skus sa riadit heslom: Zi a nechaj zit! Nevnucuj (zbytocne) drahe technologie ludom, ktori ich nechcu a nepotrebuju! Kto ma dnes full HD plazmu na celu stenu, nebude predsa pozerat DVB-T, ktore je urcene uplne inemu segmentu (medialneho) trhu. Bude si programy zhanat na satelite alebo v kabli! A statisice ludi, ktorym uplne postaci aj obycajny SD signal (v MPEG-2 4 prg v MUXe, vid napr. Rakusko) mozu zostat "pri zemi" s minimalnymi nakladmi na prijimacie zariadenie. Pochopili to v inych krajinach (naposledy napr. Holandania), pochopis to snad casom aj ty...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. A este jedna vec: povedz odkial beries tu istotu, ze HD by islo v terestrialy s 10 Mbit/s, ked v DVB-T1 ide HD obvykle len okolo 7 Mbit/s (t.j. o 30% menej oproti DVB-S) alebo aj menej?!?? Zase len polopravdy a porovnavanie hrusiek s jablkami?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Komercne televizie, ktore ziju z reklam, nehladaju dochodcov na predaj vloziek s kridelkami. Holandania sa rozhodli ako sa rozhodli, je to ich vec, ale su v podstate ojedineli. Ty nevnucuj ludom zastaralu technologiu, lebo ich v konecnom dosledku ogabes o peniaze (najma tych socialne najslabsich) dvojitym prechodom. MPEG-2 je uz o nicom. A draha technologia? Koder, muxer, a modulator dnes stoja uplne to iste resp. su tie iste. Teda sa nejedna o drahsiu technologiu. Z dovodu nizsieho zaberu frekvencneho spektra je z hladiska vysielatela MPEG-4 lacnejsia technologia pri rovnakej kvalite.
    MPEG-2 technologiu preferuju len ludia, ktori maju zaujem popredat sroty, ktore uz nikto na svete nechce.

    Alebo plateni kreteni, typu Vlado!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nie, ziadne polopravdy, to nieje moj styl. Napriklad FilmboxHD mi ide aj na satelite s 5Mbit/s, Nova Sport s 7Mbit/s, DiscoveryHD s VBR 7Mb/s... (samozrejme vsetko vo fullHD). Nikto netvrdi, ze sa musi vysielat vo fullHD pri 15Mbit/s (i ked by to bolo idealne), take 720p@50 (resp 720i@25) by bolo kvalitativne uplne inde ako SD s rovnakym alebo mensim bitratom.

    Ja nikomu nechcem nutit nieco drahe (okrem ineho mi to je uz jedno, kedze uz mam zdroj signalu vyrieseny), len som poukazoval na to, ze nie je efektivne ist smerom vzad. Nech sa na to pozriem akokolvek. O beznych ludi sa ty neboj, skus beznemu hlupemu slovakovi "odstrihnut kabel", zaplati ti aj 3nasobok ceny STB, len aby mohol cumiet na tie voloviny. Ved bezny sport je mat pusteny TV od rana do vecera.
    Neboj sa ani o ceny STB, pojde to dole, ako vsetko - to je z tvojej strany mylny argument (aj STB na MPEG2 boli v pociakoch drahe).

    Co sa tyka HD - je tu, a cim skor to kompetentni pochopia, tym skor. TV uz nahravaju svoje nove serialy v "drahom" HD (len o tom mozno nevies), je to samozrejme aj otazka casu, ale kto raz uvidi rozdiel - niet cesty spat (a predpokladam, ze mnohi ludia vymenia TV do par rokov - nielen z dovodu odpojenia analogu).

    A nakoniec - tato debatka je defacto zbytocna, kedze je viac ako jasne, ze v DVB-T bude pouzity MPEG2. Skor ci neskor vsak budu televizie vysielat aj HD signal (popri SD, kedze to z roka na rok nezmizne) a ludia si tie STB (alebo satelitne STB) kupia tak ci tak.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Kreten Ivko Gogo, kolki v Europe sa teda rozhodli prejst z MPEG-2 na monopolny MPEG-4/T1???? Aby si museli zakupili novy srot za 100 EUR na 4-8 programov??? Zda sa, ze ide novy vyron. Idem rychlo zapisovat... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Vidid, o tom ako ceny MPEG-4/T1 pojdu dole pocuvam uz treti rok. A dobre sa na tom zabavam.
    Co sa tyka smerovania DVB-T na Slovensku, staci len mala logicka uvaha:
    zapadna Europa rozbehla svizne DVB-T v MPEG-2 tak aby bolo DVB-T dostupne MASAM obyvatelstva s co najvacsim poctom programov a v DOSTATOCNEJ kvalite obrazu a zvuku, pre bezne pouzivanie. V sucasnosti sa uz realne pripravuje na DVB-T2 (najma koli HD programom, ale v DVB-T2 mozu casom bezat aj SD).
    Vychodna Europa, tam kde sa rozhodlo o monopolnom MPEG-4/T1, sa obvykle s digitalizaciou terestrialu potaca ako opita mulica. Krajiny stale trpia nedostatkom prijimacov (staty/operatori podpisuju rozne "exkluzivne" zmluvy o dodavke stb), tie ktore su, su drahe, televizie nemaju o pre ne drahe DVB-T zaujem vzhladom na mizivy zaujem verejnosti. Myslim, ze v tejto situacii je rozhodnovanie ktorou cestou ist, uplne jasne.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Anonymný povedal(a)...
    Komercne televizie, ktore ziju z reklam, nehladaju dochodcov na predaj vloziek s kridelkami. Holandania sa rozhodli ako sa rozhodli, je to ich vec, ale su v podstate ojedineli. Ty nevnucuj ludom zastaralu technologiu, lebo ich v konecnom dosledku ogabes o peniaze (najma tych socialne najslabsich) dvojitym prechodom. MPEG-2 je uz o nicom. A draha technologia? Koder, muxer, a modulator dnes stoja uplne to iste resp. su tie iste. Teda sa nejedna o drahsiu technologiu. Z dovodu nizsieho zaberu frekvencneho spektra je z hladiska vysielatela MPEG-4 lacnejsia technologia pri rovnakej kvalite.
    MPEG-2 technologiu preferuju len ludia, ktori maju zaujem popredat sroty, ktore uz nikto na svete nechce.

    Alebo plateni kreteni, typu Vlado!

    Sobota, 2009, september 19 10:16

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Citat: "ale v DVB-T2 mozu casom bezat aj SD". No nie je to Kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Nie je Kreten ten, kto sa chce za svoje koncesionarske poplatky pozerat umyselne na horsi obraz (pre Vlada: Horsi obraz reprezentuje MPEG-2)?

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ja, jak tu nato kukam, tak za mpeg2 je tu jen jeden a furt ten isty.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Vyron kretena Ivka trupky Gogo tanecnice - celkom slusny. Som zvedavy ako to s nim zacne plieskat o zem, ked v Europe zacnu krajiny postupne vysielat popri MPEG-2 aj v DVB-T2. Urcite tu zacne vyrevovat, ze DVB-T2 neexistuje, DVB-T2 box neexistuje a Taliani dokazali v nom vysielat len na vzdialenost 5 km... :-))) A ze jedina spravna norma (na veky vekov a nikdy inak, amen!) pre pozemnu televizu je ta, ktoru uz dnes vyhradne pouziva Albansko, Moldavsko, Bielorusko, Ukrajina a Rumunsko... teda 22 krajin. :-))))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ten kreten chce nanutit Slovakom okrem koncesionarskych este zaplatit aj 100 EUR na drevo za pozeranie 2 programov STV a 3-4 komercnych programov... No nie je kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Zjavne, len 1 zjavne prihoreny certifikovany kreten je tu nejaky Vlado, MPEG- Višťa, atd. - 22 rocny "medialny analytik" a plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto). O testoch v Taliansku je oficialna zprava, staci vediet citat. Lepsie je pozerat za 80 eur 20 rokov, ako za 50Eur 2 mesiace pred zosrotovanim.
    Tento hlupak je v podstate jediny exemplar na svete, ktory chce mat umyselne horsiu kvalitu TV vysielania a pritom tvrdi, ze by to malo byt aj pre ostatnich prospesne.
    Proste Jozef Vyskocil alias Pepa Vyskoc.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. wow! ivko167 - trupka na preliecovacom pobyte dnes nedostal svoju oblubenu krupicovu kasu? A tak tu splieta svoje oblubene kraviny, akoze je fajn ked obycajny Slovak zaplati na drevo 100 EUR za 2 programy STV a 3-4 komercne programy v MPEG-4/T1. Lebo MPEG-2 za 20-30 EUR (s perspektivnym prechodom na DVB-T2 v buducnosti) je nepriiipustneee!!! Lebo Taliani dokazali v testoch vysielat s DVB-T2 len na vzdialenost 5 km. A teda DVB-T2 je nepouzitelne! Logicky! :-)))

    No nie je to maly roztomily "prihorety certifikovany kreten"? Taka mala dupninozka, ktora sa stale len hneva a hneva... a dupe nozkami... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Este keby niekto nevedel:

    Veta: "RAI is currently transmitting test DVB-T2 signals from a tower 5km from the RAI Research Centre."

    v ivko-kretenstine znamena: "4 zo 6 boxov rozoznali, ze to je signal, na 5 km". V roku 2012 mozno bude vyrobeny aj prvy box, ktory spolahlivo DVB-t2 rozozna".

    Lepsi priklad "prihoreneho kretena certifikovaneho" som teda este nevidel... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Nevymyslaj blbec a precitaj si clanok.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Tu je druha upravena verzia testu.

    First DVB-T2 Plug Fest completed successfully

    18 March 2009

    The DVB-T2 Validation and Verification (V&V) group, coordinated by the Technical Module TM-T2 working group, completed a very successful Plug Fest at the RAI Research Centre in Turin last week. DVB-T2, currently available as DVB BlueBook A122r1, will be published as a formal standard by ETSI later this year. The aim of the Plug Fest was to validate the DVB-T2 specification through the interoperability of independent hardware implementations - and this goal was certainly achieved.

    In the Plug Fest there were 6 DVB-T2 Modulators (DekTec, Rhode&Schwarz, ENENSYS Technologies, TeamCast, BBC, SSBT) and 5 Demodulators (DekTec, SIDSA, Panasonic, Sony, BBC). Interoperability was tested for several modes of the DVB-T2 specification.

    For the seven 'Ofcom' modes, which are single-PLP modes to be tested in UK trials leading up to the UK launch at the end of 2009, virtually all of the modulators and demodulators were fully interoperable. Tests were also done with more complex modes, such as those involving multiple PLPs, but not all equipment had yet implemented these modes. Where these modes had been implemented, there was generally very good interoperability demonstrated.

    RAI is currently transmitting test DVB-T2 signals from a tower 5km distant from the RAI Research Centre. The test signals carry 4 HD streams in a single-PLP mode (256QAM, rate 3/4 FEC) at a total bit rate of 45Mbit/s. These T2 transmissions were successfully received by four demodulators/receivers.

    These successful interoperability trials represent a significant milestone in progress since the first DVB-T2 hardware demonstrations at IBC last September. The participating companies have had to focus a considerable amount of effort in order to complete equipment in time for these tests. Also, many companies have been contributing to the work of the Validation and Verification subgroup which has organised the Plug Fest. Without the excellent initial V&V work of preparing very many test bitstreams, these tests could not have achieved a successful conclusion. Also, RAI provided important facilities and highly professional and experienced support that enabled the tests to run smoothly.

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Anonymný povedal(a)...
    Zjavne, len 1 zjavne prihoreny certifikovany kreten je tu nejaky Vlado, MPEG- Višťa, atd. - 22 rocny "medialny analytik" a plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto). O testoch v Taliansku je oficialna zprava, staci vediet citat. Lepsie je pozerat za 80 eur 20 rokov, ako za 50Eur 2 mesiace pred zosrotovanim.
    Tento hlupak je v podstate jediny exemplar na svete, ktory chce mat umyselne horsiu kvalitu TV vysielania a pritom tvrdi, ze by to malo byt aj pre ostatnich prospesne.
    Proste Jozef Vyskocil alias Pepa Vyskoc.
    A este nam povedz co ti to po nociach robia ti mamini kamarati.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Ivko kreten trupka, zase ti robia problem pocty??? Chces nejako racionalne vysvetlit ako si dosiel k tomu, ze: "4 zo 6 boxov rozoznali, ze to je signal, na 5 km", ked v clanku s pise: there were... 5 Demodulators... These T2 transmissions were successfully received by four demodulators/receivers."
    Alebo vysvetlenie je len, ze si kreten? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Kde vysiela stanica MPEG 2, akde MPEG 2?

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Tych demodulatorov bolo na zaciatku 6 v originalnej sprave od RAI to tam bolo a bolo to citovane na Digimedii. 1 firma sa stiahla este pred testami.

    Anonymný povedal(a)...
    Anonymný povedal(a)...
    Zjavne, len 1 zjavne prihoreny certifikovany kreten je tu nejaky Vlado, MPEG- Višťa, atd. - 22 rocny "medialny analytik" a plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto). Certifikat dostal aj od Macaja a to uz je nieco. O testoch v Taliansku je oficialna zprava, staci vediet citat. Lepsie je pozerat za 80 eur 20 rokov, ako za 50Eur 2 mesiace pred zosrotovanim.
    Tento hlupak je v podstate jediny exemplar na svete, ktory chce mat umyselne horsiu kvalitu TV vysielania a pritom tvrdi, ze by to malo byt aj pre ostatnich prospesne.
    Proste Jozef Vyskocil alias Pepa Vyskoc.
    A este nam povedz co ti to po nociach robia ti mamini kamarati. ???

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Kto by este nevedel, anglicky text:

    In the Plug Fest there were 5 Demodulators (DekTec, SIDSA, Panasonic, Sony, BBC). These T2 transmissions were successfully received by four demodulators/receivers. These SUCCESSFUL interoperability trials represent a significant milestone in progress since the first DVB-T2 hardware demonstrations at IBC last September.

    znamena v MPEG4/T1-Ivko kretenstine toto: "4 zo 6 boxov rozoznali, ze to je signal, na 5 km. V roku 2012 mozno bude vyrobeny aj prvy box, ktory spolahlivo DVB-t2 rozozna".

    Asi to bude tym, ze MPEG4T1-Ivko Gogo Dupninozka je uz vsetkym vseobecne znamy ako: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto)" a "prihoreny certifikovany kreten". Inac si to vysvetlit neviem... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  31. ...a teraz si este vymysla rozpravku o "originalnej sprave od RAI", ktoru firma zahadne "stiahla este pred testami". No proste Ivko kreten trupka v "starej forme" aj jeho "mamini kamarati". Kde nie su argumenty, zostavaju uz len KLAMSTVA a "mamini kamarati". Ako sam povedal: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie". Ktory chce svoju albansko-moldavsko-ukrajinsku zivotnu lasku MPEG-4/T1 natlacit do hlav ostatnej casti obyvatelstva kladivom, demagogiou a klamstvami... Ako tych 16 madarskych programov, ktore podla neho uz maju davno vysielat v madarskom DVB-T... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Anonymný povedal(a)...
    Anonymný povedal(a)...
    Zjavne, len 1 zjavne prihoreny certifikovany kreten je tu nejaky Vlado, MPEG- Višťa, atd. - 22 rocny "medialny analytik" a plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto). Certifikat dostal aj od Macaja a to uz je nieco. O testoch v Taliansku je oficialna zprava, staci vediet citat. Lepsie je pozerat za 80 eur 20 rokov, ako za 50Eur 2 mesiace pred zosrotovanim.
    Tento hlupak je v podstate jediny exemplar na svete, ktory chce mat umyselne horsiu kvalitu TV vysielania a pritom tvrdi, ze by to malo byt aj pre ostatnich prospesne.
    Proste Jozef Vyskocil alias Pepa Vyskoc.
    A este nam povedz co ti to po nociach robia ti mamini kamarati. ???

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Kreten Ivko Gogo Dupninozka, zase si sa zacyklil. Nehul tolko a skus radsej odpovedat ako to, ze 4 z 5 rovna sa podla teba 4 zo 6! A porozpravaj ostatnym rozpravku o "zatajovani" "kompromitujucich" informacii o "neuspechu" DVB-T2 testov zo strany RAI, do ktoreho sa zapojila aj digimedia...
    Kretenizmov bolo na dnes dost, svoju mamu prenechaj jej kamaratom z petrzalskeho geta a radsej skus nieco nove "zabrosit" na temu DVB-T! Nech sa citatelia znovu raz pobavia... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Tvoju mamu uz kamarati z petrzalskeho geta maju. Ale ty uz konecne prezrad, co ti to jej kamarati stvaraju po nociach - musi to byt nieco hrozne, podla toho co pises.

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Okrem teba tu nikto o neuspechu T2 testov nepise. To co bolo napisane je, ako na zapade ludia nakupuju miliony T2 boxov.

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Anonymný povedal(a)...
    Nie je Kreten ten, kto sa chce za svoje koncesionarske poplatky pozerat umyselne na horsi obraz (pre Vlada: Horsi obraz reprezentuje MPEG-2)?

    Sobota, 2009, september 19 19:30

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Toto je tiez dobre:

    "Som uz vsetkym vseobecne znamy ako: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto)" a "prihoreny certifikovany kreten". Inac si to vysvetlit neviem... ;-)"

    Vlado-MPEG-4 Pišta

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Som uz vsetkym vseobecne znamy KRETEN, ktory ked mu dojdu argumenty, zacne spominat svoju "mamu" a jej "karamarov z petrzalskeho geta". Natrieskal som tu uz hluposti za vagon, ale chvilu vydrzte, pridu aj dalsie! ;-)

    Vas

    Ivan167 - Gogo1

    OdpovedaťOdstrániť
  39. a znovu som zacykleny, takze budte pripraveni na haldu stale sa opakujuceho SPAMu!

    Vas

    Ivan167 - Gogo1

    OdpovedaťOdstrániť
  40. A zase to mam:

    Anonymný povedal(a)...
    Toto je tiez dobre:

    "Som uz vsetkym vseobecne znamy ako: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto)" a "prihoreny certifikovany kreten". Inac si to vysvetlit neviem... ;-)"

    Vlado-MPEG-4 Pišta

    OdpovedaťOdstrániť
  41. Vysvetli mi prosim niekto, co je to ta sledovanost a co pokrytie signalom? Stale sa mi to pletie jedno cez druhe, mam uz z toho uplny hokej...

    Dakujeeeem!


    Vas

    Ivko167 - Gogo tanecnica

    P.S. Nehnevajte sa, ked to trochu zasmradim (zacyklenym) spamom, potrebujem odrolovat na stranke, co som to tu natriekal o mojej mame, jej kamaratoch a o tych talianskych testoch - ako boli neuspesne, ze DVB-T2 signal rozoznali len 4 z 6 prijimacov, aj ked vsade pisu nieco uplne ine.

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Uz zasa zacinas s cudzimi nickmi Vlado-Kreten?

    OdpovedaťOdstrániť
  43. Anonymný povedal(a)...
    A zase to mam:

    Anonymný povedal(a)...
    Toto je tiez dobre:

    "Som uz vsetkym vseobecne znamy ako: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto)" a "prihoreny certifikovany kreten". Inac si to vysvetlit neviem... ;-)"

    Vlado-MPEG-4 Pišta

    OdpovedaťOdstrániť
  44. SPAMMER Ivko Gogo certifikovany Drbko, uz konecne vies co je to sledovanost a co pokrytie u DVB-T? Skusobna otazka: Portugalci maju sledovanost DVB-T =:
    1) 60%
    2) 30%
    2) statistickej chybe.

    POmocka: Minule si tipol 1), co je nsspravna odpoved.

    OdpovedaťOdstrániť
  45. Anonymný povedal(a)...
    Anonymný povedal(a)...
    A zase to mam:

    Anonymný povedal(a)...
    Toto je tiez dobre:

    "Som uz vsetkym vseobecne znamy ako: "plateny podjebavac, zrejme vychodoeuropskej provinencie (petrzalske geto)" a "prihoreny certifikovany kreten". Inac si to vysvetlit neviem... ;-)"

    Vlado-MPEG-4 Pišta

    Piatok, 2009, september 25 9:15

    OdpovedaťOdstrániť
  46. Trtko Ivko, kazdemu je jasne, ze si zacykleny retard, ale skus odpovedat priamo na priamu otazku: Aka je podla teba seldovanost DVB-T v Portugalsku??? Skutocne si stale myslis, ze 60% ako si tu minule zahaluzil??? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  47. ste ako malé deti. Čo tak urobiť čiaru a písať k veci?

    OdpovedaťOdstrániť