17. 9. 2009

Verejnoprávna TVP spustila satelitnú platformu. Aj s komerčným obsahom

Poľská verejnoprávna televízia TVP začala testovať svoju novú satelitnú platformu, na ktorej sa šíria všetky okruhy vysielateľa, vrátane jedného HD okruhu.

Cez satelit Astra (19,2 stupňa východne) sa tak dá prijímať sedem kanálov: TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Sport, TVP Kultura, TVP Historia a TVP HD. Na platforme sú aj rozhlasové stanice.

Programy sú síce nekódované, ale signál by sa mal dať bezproblémovo prijímať iba na území Poľska s určitým presahom do okolitých krajín.

Digizone.cz píše, že platforma sa dá bez problémov naladiť v Prahe, Brne aj Bratislave, napríklad na Domažlicku sú s tým ale už problémy.

Na platforme budú okrem bezplatných kanálov aj komerčné stanice – podľa Digizone.cz štvorica programov Polsat, Polsat2, TVN a TVN7 sa sprístupní po zaplatení jednorazového poplatku. Do ponuky majú pribudnúť aj ďalšie komerčné programy, ktoré si záujemcovia budú môcť objednať á-la-carte, bez dlhej zmluvnej viazanosti.

Pre verejnoprávne kanály bude stačiť satelitný set-top box s podporou HD a DVB-S2, ostatné programy sa sprístupnia po zakúpení kódovacej karty.

Ilustračné foto – TVP.pl

5 komentárov:

  1. "Programy sú síce nekódované, ale signál by sa mal dať bezproblémovo prijímať iba na území Poľska s určitým presahom do okolitých krajín."

    TVP HD v Bratislave bajecny obraz.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvele! Dufam, ze ked pojdeme vyhradne v MPEG-4 nase MUXy zaplnia aj polske HDTV programy!! Uz sa tesim na Superstar v polstine a vo full HD!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pozeraj, co chces blbec to nebola info pre teba.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. preco nadavas ludom co pozeraju alebo chcu pozerat polske programy v HD. ty si nejaky blbec?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. anonymovy z prvého príspevku :

    keby ste si prečítali príspevok celý tak by ste našli text : "platforma sa dá bez problémov naladiť v Prahe, Brne aj Bratislave, napríklad na Domažlicku sú s tým ale už problémy."

    čiže neviem načo naráža váš príspevok...

    OdpovedaťOdstrániť