11. 9. 2009

Na Skylinku nový "upokojujúci" HD kanál. Zatiaľ len neoficiálne

Na satelitných frekvenciách používaných platformou Skylink sa objavil nový HD kanál MyZen.tv. Píše o tom Digizone.cz. Prevádzkovateľ Skylinku nechcel zaradenie stanice komentovať, podľa servera ide zatiaľ o testovaciu prevádzku. 

Kanál veľa obsahu neponúka - jeho program tvoria zábery na prírodu, ukážky relaxačných cvičení a upokojujúca hudba. Majitelia Skylink kariet si môžu naladiť dve zvukové stopy - zvuky prírody alebo videá sprevádzané hudbou. Oficiálnu ponuku Skylinku tvoria v súčasnosti spoplatnené kanály Eurosport HD, Discovery HD, History Channel HD, Filmbox HD a Brava HDTV. 

Naladiť sa dá aj testovacia prevádzka ČT1 v high-definition, diváci v Česku si okrem toho môžu naladiť vo vysokom rozlíšení Novu. Pre príjem kanálov je potrebný dekodér s podporou MPEG-4 a DVB-S2.

Viac info na Digizone.cz.

8 komentárov:

  1. funguje skvele :)
    len tak dalej skylink...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. len tak dalej Towercom?

    no toto... po tych mesiacoch okydavania z kazdej strany... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto mozno niekoho nie velmi upokoji: :-)))

    United Kingdom - Ofcom to select DVB-T2 transmission mode in coming weeks

    In the next few weeks, Ofcom is set to select the transmission configuration for the DVB-T2 HD multiplex that will be launched in December 2009. Currently, 7 transmission modes are being tested.

    The BBC is calling for the multiplex to have a capacity of 40Mbt/s. However, the multiplex is required to have a coverage of 98.5% of the population.

    The HD/DTT services will launch alongside the calendar for analogue switch-off. The first services will begin in early December from the Winter Hill transmitter in the north western part of the country.

    Temporary frequencies will be made available to allow for the launch of services in London, Glasgow, Newcastle, Birmingham and Leeds/Bradford prior to analogue switch-off in 2012.

    Three HD services will launch in 2009 (BBC HD, ITV HD and Channel 4 HD/S4C HD) while a fourth service (Five) will launch in 2010.

    According to Arqiva, 33 main stations and 500 relays will need to be reconfigured with DVB-T2.


    http://www.digitag.org/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. "33 main stations and 500 relays will need to be reconfigured with DVB-T2" uz to slubuju vyse roka testuju - len nikto sa ziadnych technickych vysledkov nedocital. Taliani aspon napisali, ze 4 zo 6 boxov rozoznali, ze to je signal, na 5 km. Tak im zaprajme vela stastia v roku 2012 a mozno uz do vtedy bude vyrobeny aj prvy box, ktory spolahlivo DVB-t2 rozozna. Nam na 20 rokov staci MPEG-4 DVB-t s moznostou rovnakeho rozlisenia, za lacnejsi peniaz a odskusanu technologiu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nikto nic neslubuje "uz vyse roka". Anglicania idu presne podla planu: tohto roku spustaju komercnu prevadzku (DVB-T2, kedze MPEG-4/T1 sa neosvedcil), ostatni zatial testuju. Vyrobcovia prijimacov uz vyjadrili predbezny zaujem spustit velkoseriovu vyrobu DVB-T2 boxov. Nevidim dovod, preco by Slovensko malo vysielat v nejakej drahej a malo pouzivanej "vychodoeuropskej" norme, ked uz o par rokov moze paralelne so zapadnymi krajinami prejst z MPEG-2/T1 na DVB-T2. Ty si nejako zatazeny na OIRT?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Uz minuly rok sa pisalo, T2 will be standard later this year, a este este stale nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. nie. vsetko islo viac-menej podla planu: draft standard - 2008 (ratifikovane na DVB Steering Board 26.juna 2008), oficialna standardizacia 9.septembra 2009 (ETSI), prve prototypy prijimacov boli predstavene na vystave IBC 2009 v Amsterdame, spustenie riadnej komercnej prevadzky je naplanovane na koniec tohto roku v Anglicku. Paralelne s tym sa ocakava vypustenie prvych komercnych stb, logicky, zatial len na anglickom trhu. Takze asi tak.

    Otazka: v tom tvojom sne o DVB-T2 sa vyskytli aj zombici?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. boli tam len lesne vily. Myzen posobi predsa upokojujuco... <8-)

    OdpovedaťOdstrániť