17. 9. 2009

Deväť európskych kábloviek ofciálne podporilo prechod na DVB-C2. UPC to nepotrebuje

Deväť európskych operátorov, ktorí poskytujú službu vyše dvadsiatim miliónom domácností, oficiálne vyjadrilo podporu pre prechod na novší štandard DVB-C2. Minulý týždeň o tom informoval server BroadbandTVNews.

Medzi operátormi sú Kabel Baden Württemberg, Unitymedia, Kabel Deutschland, Ziggo z Holandska, ONO s Španielska, švédsky Com Hem, francúzsky Numericable, dánsky YouSee (Denmark) and a portugalský Zon.

Asociácia operátorov vyjadrila podporu pre novší štandard, ktorý umožňuje lepšie využite dátového pásma, ešte v marci. Teraz sa pod podporu podpísali aj konkrétne spoločnosti.

Aktivitu operátorov podľa BroadbandTVNews vo všeobecnosti podporuje aj britský prevádzkovateľ Virgin Media, pod „deklaráciu“ sa však nepodpísal. Súčasná kapacita siete mu vyhovuje a spoločnosť nechcela pliesť svojich dodávateľov technológií.

Káblový operátor UPC naopak vyslovene zamietol myšlienku prechodu na DVB-C2. Ako káblovka uviedla v stanovisku, novšia technológia nie je súčasťou ich plánu rozvoja a spoločnosť je „šťastná“ s DVB-C. Dvojka by UPC v súčasnosti nepriniesla žiadne výhody.

22 komentárov:

  1. Staci sa pozriet na kvalitu vysielania UPC cez satelit a hned je jasne, akym smerom je tato spolocnost zamerana. Toto vyjadrenie ani nejako neprekvapuje. Ved kym je dost "chudakov" so starymi analogovymi TV, tak bude dost zakaznikov, ktori sa na to budu pozerat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. UPC do europy vobec nepatri.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj DVB-T2 postupuje:

    Pace unveils DVB-T2 Freeview HD Box

    A number of other manufacturers are demonstrating DVB-T2 at IBC 2009 including Albis Technologies, Arqiva, DekTec, Enensys, Harris, Pace, Rohde & Schwarz, Tandberg, and TeamCast.

    Other manufacturers planning DVB-T2 equipment launches include CellMetric, Cisco, Digital TV Labs, Humax, NXP Semiconductors, Panasonic, ProTelevision Technologies, Screen Service, SIDSA, Sony, ST Microelectronics and T-VIPS.

    http://www.broadbandtvnews.com/2009/09/12/pace-unveils-dvb-t2-freeview-hd-box/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonym: jen totalni ekonomicky negramot si muze myslet, ze nekdo, kdo nedavno investoval do jednoho standardu (testovani, vysilaci technika, nakup prijimacu, skoleni techniku, ...) bude hned investovat do jeho dalsi verze, ktera by znamenala velmi podobne naklady.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. United Kingdom - Content protection for HD/DTT platform

    Ofcom is seeking comments from the broadcast industry regarding possible changes to the licensing terms of Multiplex B. This multiplex will provide HD services using DVB-T2 and MPEG-4 AVC.

    According to a letter sent by the BBC to Ofcom, content-owners would like to ensure that copy-protection measures specified in the D-Book will be implemented by manufacturers. However, as the D-Book does not have mandatory status, this may not be the case for all DTT receivers.

    The BBC has therefore proposed putting in place a measure that would guarantee that only the receivers from manufacturers that have signed a licensing agreement to implement the D-Book copy management measures would be able to use the BBC developed look-up tables (Huffman look-up tables) to compress service inforamtion (SI) data.

    A second possible measure would be to encrypt the HD services (free-to-view). However, Ofcom considers this option inappropriate for public service broadcasting content. In addition, it would likely delay the possible launch of HD content on the DTT platform.

    Freeview len reklamy?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veru tak, len ekonomicky negramot by investoval do niecoho, co bude pomaly vyhnivat v chudobnej vychodnej Europe, v situacii ked zapadna Europa sa uz pripravuje na progresivne DVB-T2, u ktoreho sa caka rosirenie vo vsetkych ekonomicky a populacne silnych krajinach Europy a s velkoseriovou vyrobou aj pokles cien prijimacov...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. "Content protection for HD/DTT platform", progresivne zapadoeuropske ako si ty petrzalsky Kreten.
    A co ti to robia ti kamarati tvojej mamy????????

    OdpovedaťOdstrániť
  8. DVB-T2 je kablova norma? Kreten je petrzalsky a chce vyhnivat v norme MPEG-2 kocka T2.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. DVB-T2 neni káblová norma...káblová je DVB-C2 ked už....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. "Neni" je cechizmus a ty si kreten szalgotariansky! Nikto tu nevravi, ze "DVB-T2 je kablova norma". Ale iba kreten moze Slovakom vnucovat "vychodoeuropsky" drahy a malo rozsireny MPEG-4/DVB-T1 (na veky vekov amen), ked zapadna Europa USPESNE digitalizuje v lacnejsom a rozsirenejsom MPEG-2 a po ASO sa uz moze pomaly pripravovat na DVB-T2, podobne ako zavadza DVB-C2 v kabli a DVB-S2 na satelite.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kto momentalne digitalizuje v mpeg-2, Hlupak?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "szalgotariansky" je Hunizmus, (šalgotariánsky). Čechizmi mam radsej.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Hlupak, vyhladaj si na oblubenej www.dvb.org! Napoveda: su to vyspele krajiny (prevazne zapadnej) Europy, kde DVB-T nieco znamena (sledovanost, penetracia, pocet programov, lahka dostupnost a bohaty sortiment lacnych prijimacov,...), je robene pre ludi a nie pre par "kretenov", ktorym non-stop sledovanie monoskopu v HaaDeeTeeVee uplne vymylo mozog...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Kreten silno petrzalsky vyhladal som tam, ze Portugalsko je na tom urcite lepsie ako Nemecko z hladiska digitalizacie.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Bolo by mozne, ze cez MPEG-2 stvorceky dostavas do hlavy priamo aj nejake svetelne impulsy?
    Kto momentalne digitalizuje v mpeg-2, Hlupak?

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Za posledne 2 roky tusim len Cesi.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. No konecne priama odpoved, preto len pekne, ze Kretenko?

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Momentalne digitalizuje v MPEG-2 kopec europskych krajin, ktore este stale nepresli cez ASO. Alebo chces Ivko-TRTKO tvrdit, ze v celej "MPEG-2" Europe (okrem Ceska) je uz vypnuty analog a nikde uz digitalizovat nepotrebuju??? Chces sa tu uz zase ako vseobecne znamy KRETEN zhovadovat???

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Anonymný povedal(a)...
    Za posledne 2 roky tusim len Cesi.

    Štvrtok, 2009, september 24 10:21

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Jediny Multiforovy Kreten si ty Vladko, nenukaj nikomu svoje tituly, zasluzil si si ich.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Momentalne tu v mpeg-2 digitalizujes len ty. Cesi su jediny za posledne 2 roky kto zacal v mpeg-2 samozrejme okrem teba. A co tak reagovat konecne na otazku, ze preco chces mat silou mocou horsi obraz?
    Co sa tyka tych kamaratov tvojej mamy, skus detsku linku dovery. Ze vraj su dobri a po nejakych dvoch plegomazinovych rokoch budes ciastocne v poriadku. Jedz vela sardiniek - je v tom jod a aspon to zmierni priznaky, kvoli ktorym sa ti posmievaju. Uvedom si Vladko ale, ze geneticke uchylky liecit nevedia.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. KRETEN, povodna otazka znela kto "zacal digitalizovat" alebo kto "momentalne digitalizuje"??? Kedze je kazdemu jasne, ze ty si "momentalne retardovany" ..uj, skopirujem ti tu tvoju originalnu otazku:

    "Kto momentalne digitalizuje v mpeg-2, Hlupak?"

    Staci ti to na dokazanie, ze si uplny KRETEN alebo potrebujes este par dokazov navyse??? Staci len povedat, z tych tvojich haluzi nie je problem nejake povyberat a zopakovat...

    OdpovedaťOdstrániť